close
close
Kopieer link
Sluiten

Om te innoveren moet je het risico durven nemen en het anders doen

Datum .: 22 November 2022
4 min.
timer
Zeit zum Lesen

Het vergt teamwork van specialisten die buiten de kaders denken, om met innovatieve oplossingen te komen. Gezamenlijk zetten we onze kwaliteiten in om hele goede machines voor onze relaties te ontwikkelen. Daarvoor nemen wij dagelijks risico’s door het anders te doen dan anderen. Wij hebben immers een reputatie hoog te houden. Met de overname van Marel worden de 4 pilaren waarop Sleegers Technique is gebouwd niet ondergesneeuwd, maar worden ze juist geaccentueerd. 

Het belang van innovatie 

Er is in 2021 een grote stap gezet door een specialistische R&D (Research and Development) afdeling op te zetten. De out of the box denkende Innovation Manager Aaron van Valderen is verantwoordelijk voor deze afdeling. Hij verzamelt alle mogelijke informatie om vervolgens samen met zijn team de juiste oplossing te vinden.
Zowel bij het bedenken van totaal nieuwe oplossingen als bij het doorontwikkelen van machines is een creatieve manier van denken nodig. Daarom kijken wij goed naar de kwaliteiten van onze specialisten. Immers: Als iemand plezier uit zijn werk haalt, is het heel makkelijk om er energie in te stoppen en nóg beter te worden in je vak.

Innovatie door een eigen kijk op vraagstukken

Als klein jongetje was Aaron al aan het helpen met klussen en bouwen, zowel elektrisch als constructief. Daardoor heeft hij een eigen kijk ontwikkeld op technische uitdagingen. Hiermee triggert hij de teamleden om op een andere manier naar een vraagstuk te kijken. Met als gevolg dat ze niet vast komen te zitten in de eerste oplossing die ze bedenken.
Als je wilt innoveren, dan moet je eerst goed samenwerken. Dezelfde stip op de horizon hebben en er allemaal voor willen gaan. En dan kan je ook een gezonde discussie met elkaar hebben. Dat is gigantisch belangrijk om te innoveren.

Het opleiden van out of the box denkende techneuten

Zoals iedereen weet, zijn goede techneuten schaars. Studenten zitten nog niet vast in een bepaald denkpatroon en dat is essentieel voor innovatie. Wanneer ze onze specialisten meehelpen, ontdekken ze vaak overeenkomsten met totaal andere apparaten. Dan zeggen ze: “Hé maar dit heb ik wel eens op een fiets gezien of in een printer....” Hun frisse blik zorgt soms voor andere invalshoeken die onze R&D specialisten verder uitwerken. Hierdoor ontstaat er een waardevolle wisselwerking. De studenten zien het enthousiasme van de mensen hier op de afdeling, waardoor zij ook gepassioneerd worden voor het vak. 

Ben jij nieuwsgierig naar de resultaten van onze R&D afdeling?

Neem contact met ons op om je vragen te stellen. Wij helpen je graag vooruit.


Finden Sie diesen Artikel interessant?
Diesen Artikel teilen