close
close
Kopieer link
Sluiten

Bevroren stukken bacon als uitdaging

Fecha: 9 junio 2022
3 min.
timer
Tiempo de lectura

Nadat het productieproces van het baconslicen was geautomatiseerd en optimaal werkte, was er nog één handeling waarmee Sleegers aan de slag wilde: het sliceklaar maken van de bacon. Bacon wordt aangeleverd in bevroren stukken die te groot zijn om er plakjes van te snijden. De verouderde methode was gevaarlijk en arbeidsintensief. Tijd voor een Sleegers oplossing.

Hoe de gevaarlijke werkzaamheden vervangen worden door de Baconsplitter

De bevroren bacon werd nog niet zo lang geleden handmatig onder een lintzaag in stukken gezaagd. Naast het feit dat dat de productiesnelheid beperkte, is het gevaarlijk werk. Het zagen maakt veel herrie en moest in een koude ruimte gedaan worden. Daarbij hopen vleesresten zich op, waardoor de kans op bacteriegroei groot was. 

Het in meerdere stukken zagen van diepgevroren vlees is extreem moeilijk. De hoogste tijd voor innovatie dus! Na enig puzzelen heeft Huub de oplossing gevonden. Dit idee is omgezet in een machine die moeiteloos de bevroren bacon in gelijke stukken verdeelt. In hoog tempo en met weinig snijverlies is de bacon klaar om in plakjes gesneden te worden. 

Splitten op topsnelheid

Per minuut kunnen 30 diepgevroren baconblokken  in 2, 3, 4, 5 of 6 gelijke stukken gesplitst worden. Zelfs diepgevroren bacon van -15 graden Celcius wordt snel in gelijke stukken gezaagd. De VI-52 Bacon Splitter was de missende schakel die het bacon productieproces compleet, veilig en snel heeft gemaakt. Wát een groot verschil met het uitgangspunt! En wát een groot verschil voor bacon producenten! 

In het volgende blog vertel ik over de cardboard oplossing voor de Amerikaanse en Canadese markt.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de Bacon Splitter.  

¿Te parece interesante este artículo?
Compartir este artículo