close
close
Kopieer link
Sluiten

De ‘truc’ om het kiemgetal op 0 te krijgen

Date: 21 avril 2022
3 min.
timer
Temps de lecture

Een bacterie kiemgetal van 0, dat klinkt mooi, maar krijg het maar eens voor elkaar! Wanneer je met kwetsbare versproducten werkt, dan is dat een flinke uitdaging. En uitdagingen, daar wordt Huub door getriggerd. Dat zet zijn innovatieve brein aan het werk, zodat hij met een gedegen oplossing komt. 

Belangrijk: een strak design

De eerste stap om dat kiemgetal op 0 te krijgen, is ervoor te zorgen dat de machine goed te reinigen is. Dat het design erop gericht is dat er nergens voedselresten en bacteriën kunnen ophopen. De traditionele machines in de voedingsmiddelenindustrie stikken van de bouten, naden, pijpjes et cetera. Dit zijn allemaal bronnen van bacteriën. Vervolgens moet er van alles gedaan worden om het veel te hoge kiemgetal weer te verlagen.
Huub bezoekt vaak fabrieken. Het zien van deze ontsmettingsprocessen zetten zijn innovatieve brein direct aan het werk: “Dat moet anders kunnen.”
Als snel werd duidelijk dat er heel veel winst te behalen viel door het design veel stakker te maken. Door alle uitstekende delen, groeven en naden weg te halen. Hoe strakker de machine, hoe minder voedselresten zich ergens op kunnen hopen.

Lees in het volgende blog hoe Huub geïnspireerd wordt door de Noren.

Neem contact met ons op voor een demonstratie van de Sleegers machines die interessant zijn voor jouw productieproces.Vous trouvez cet article intéressant ?
Partager cet article