close
close
Kopieer link
Sluiten

Het baconproces kan geheel geautomatiseerd verlopen

Date: 26 mai 2022
3 min.
timer
Temps de lecture

Met name is Amerika en Canada wordt heel veel bacon gebruikt. Nog maar enkele jaren geleden werd er bij de productie nog heel veel handmatig gedaan. Daar waren enorm veel mensen voor nodig. Huub heeft dit proces even aangekeken en is, in opdracht van vooroplopende producenten, direct aan de slag gegaan. In de loop der jaren heeft Sleegers het bacon productieproces stap voor stap geautomatiseerd.

Wereldwijd een begrip in de foodproductie

Als eerste heeft Sleegers Technique de snijmachine ontwikkeld. Hiermee worden stukken bacon in rap tempo in perfecte plakjes gesneden. Op naar de volgende uitdaging: de plakjes dakpansgewijs op een papiertje leggen en daar een nette stapel van maken. Dat klinkt heel eenvoudig. Maar om alle plakjes netjes en dakpansgewijs op die papiertjes te krijgen, heeft Sleegers geheel nieuwe technieken toegepast. Door deze technieken zijn de Sleegers underleave machines wereldwijd een begrip geworden.

De papiertjes of de plastic onderleggers zijn nodig om ervoor te zorgen dat de plakjes niet aan elkaar kleven. Het maakt het makkelijker om de bacon per plakje te pakken. Daarbij zorgen het stukje papier of folie ervoor dat de bacon netjes in de verpakking komt te liggen. Hoe mooier de bacon gepresenteerd wordt, hoe meer vertrouwen de consument in het product heeft. Dit geldt uiteraard niet alleen voor bacon, maar voor alle versproducten. Inmiddels worden deze Sleegers machines ook gebruikt om vis, Vega en kaas in nette plakjes te snijden.

In het volgende blog vertel ik hoe wij ervoor zorgen dat jij ervan uit kan gaan dat er in elke verpakking het juiste aantal plakjes komen.

Wil je meer weten over de innovatieve Sleegers machines? Neem dan contact met ons op.


Vous trouvez cet article intéressant ?
Partager cet article