close
close
Kopieer link
Sluiten

Wie is de uitvinder van de vernieuwende Sleegers machines?

Date: 13 janvier 2022
3 min.
timer
Temps de lecture

Het is al weer heel wat jaren geleden… Huub Sleegers is een 17 jarige jongen die technisch erg handig blijkt te zijn. Zijn vader was vleesverwerker. Op een dag had hij een grote slavinkenorder binnengehaald voor Iglo. Die slavinken moesten natuurlijk wel gemaakt worden. Dus werden alle kinderen, mét aanhang aan het rollen gezet. Dat eentonige werk zette het innovatieve brein van Huub op scherp: dat moest anders kunnen. Als eerste wist hij het hakken van de juiste hoeveelheid gehakt te automatiseren. Vervolgens zorgde hij ervoor dat het gehakt in vormpjes gedrukt werd. Als laatste verzon hij een automaat om de slavinken goed te leggen voordat ze de verpakkingsmachine ingingen.” In feite waren dit de allereerste Sleegers machines.

Zelf bouwen, dat schiet niet op

Het hebben van ideeën is waardevol, maar wanneer je alle verzinsels zelf moet bouwen en verbeteren, dan zit er geen vaart in. En een idee dat niet uitgevoerd wordt, daar heb je niets aan. Dat is gebakken lucht. Daarom heeft Huub een vakkundig team om zich heen verzameld die zijn ideeën omzetten in praktische machines.

Oplossingen ontstaan doorgaans ‘s nachts rond een uur of 3. In die vroege uurtjes bedenk ik van alles. Dan denk ik: “Zo moet het” en daarna val ik weer in slaap. Er speelt als het ware een film in mijn hoofd af en daaruit vorm ik ideeën. Die creatieve manier van denken staat nooit stil, dat laat je niet los.”

Wil je meer weten over de innovatieve Sleegers machines? Neem dan contact met ons op.

Vous trouvez cet article intéressant ?
Partager cet article